matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejce zerowe funkcji
Miłosz:
f(x) =
√
3x+1
f(x) =
√
7x−1
1
f(x) =
√
8x+1
8 wrz 20:16
...:
f(x)=0 f(x)=
√
3x+1
=0/*()^ 0=3x+1 −1=3x
1
x=−
3
reszt tak samo
8 wrz 20:44