matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podane w postaci kierunkowej rownanie prostej zapisz w postaci golnej
Dirty_Eazy:
a)y=2x+5/3 b)y=−3/5x−4/3 c)y=1−2x/3
8 wrz 20:15
krystek:
Postać ogólna to: Ax+By+c=0 i masz tak przekszta.łcić aby wszystko było po lewej str..
8 wrz 20:18