matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
:):
Rozwiąż równania:
√
2
x
2
+2
√
3
x=−
√
2
8 wrz 19:24
dooominisia:
√
2
x
2
+2
√
3
x+
√
2
=0 liczę deltę, wiedząc że: a=
√
2
b=2
√
3
c=
√
2
Δ=b
2
−4ac i liczę z tego x
1
i x
2
, gdzie: x
1
=
−b−
√
Δ
2a
x
2
=
−b+
√
Δ
2a
10 wrz 16:29