matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne sinus i cosinus.
Rockshotter:
a) 1/sinx − sinx = cosx * ctgx
8 wrz 18:30
TOmek:
1
coxs
−sin=cosx*
sinx
sinx
1
sin
2
x
cosx
−
=cosx*
sinx
sinx
sinx
1−sin
2
x
cos
2
x
=
sinx
sinx
cos
2
x
cos
2
x
=
sinx
sinx
8 wrz 18:35