matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIAGI LICZBOWE !!!!
Aqwer:
WYznacz wzor na n−ty wyraz ciagu (a
n
) ktorego suma n poczatkowych wyrazow okreslona jest wzorem A)S
n
=
1
2
n(3n+1) B)S
n
=
n(3n+5)
2
C)S
n
=2
n
2
(n+1)
2
8 wrz 18:24
Aqwer:
nikt nie wie jak to zrobic czy co
prosze o pomoc
8 wrz 18:51