matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz trzynasty wyraz ciągu arytmetycznego jeśli...
Dominik:
a1= −1 r=3 a1= 0,75 r=0,5 a2=3 a6=4 a3−a1= −1 a7=9
8 wrz 18:12
pomagacz:
a
n
= a
1
+ (n − 1)r a
2
= a
1
+ r a
6
= a
1
+ 5r
8 wrz 18:34