matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
olicz objętość graniastosłupa
malina :
oblicz objętość graniastosłupa którego 3 różne ściany mają pola 6 cm kwadratowych , 15 cm kwadratowych , 10 cm kwadratowych
6 mar 12:23
ula:
V=abc=2*3*5=30 ab=6 bc=15 ac=10
6 mar 12:43