matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną:
Te:
obliczyć pochodną:
√
arctg(2x)
+ (lnx)
2
s
i
n
x
8 wrz 16:44
Grześ:
Skorzystaj ze wzorów:
1
(
√
f(x)
)'=
*f(x)'
√
f(x)
oraz: (lnx)
2sinx
=e
ln(lnx
2sinx
)
=e
2sinx*ln(lnx)
Spróbuj sam/a
8 wrz 16:47