?
MARCIN: w kwadracie obok nalezy pomalować dwa z czterch pol oznaczonych cyframi 1 co 4 roznych
sposobow wykonania tego zadania jest?
8 wrz 16:22
ICSP: prawdopodobieństwo, uciekajmy
8 wrz 16:23
Grześ: Run Forest, run

A tak na serio jaśniej polecenie napisz. Używaj kropek przede wszystkim
8 wrz 16:25
MARCIN:

W kwadracie przedstawionym na rysunku nalezy pomalowac dwa z czterech pól oznaczonych cyframi
od 1 do 4 roznych sposobow na to jest ?
8 wrz 16:28
Grześ: a na ten sam kolor? dwa pola w tym samym kolorze?
8 wrz 16:29
MARCIN: no tak nic niepowiedziane jest o kolorze
8 wrz 16:30
Grześ: Czyli w takim wypadku tych sposobów jest:
| | 4! | | 24 | |
= |
| = |
| =6  |
| | 2!*2! | | 4 | |
6 sposobów
8 wrz 16:32
MARCIN: dzieki
8 wrz 16:33
MARCIN: a dlaczego tam nagle jest 24?
8 wrz 16:40
oko:
4!=1*2*3*4= ....
8 wrz 16:41
MARCIN: mogłbys mi dokaldniej wytlumaczyc bo nadole jest razy 2?
8 wrz 16:42
oko:
| 4! | | 1*2*3*4 | |
| = |
| = .......... |
| 2!*2! | | 1*2*1*2 | |
8 wrz 16:49
8 wrz 16:50
MARCIN: zawsze jest razy dwa na dole?
8 wrz 16:59