Jak obliczyć to zadanie (geometria analityczna)?
Magda17: Boki równoległoboku są zawarte w prostych o równaniach: 3x−2y+16=0; 3x−2y−20=0; −3x−10y+32=0 i
−3x−10y+8=0
a)Wyznacz współrzędne wierzchołków równoległoboku
b)Wyznacz współrzędne punktu przecięcia na przekątnych równoległoboku
c)Oblicz długość boków i przekątnych równoległoboku.
Prosze o pomoc
8 wrz 15:54
krystek: A gdzie leżą wierzchołki? odp W przecięciu się prostych zawierających boki .
Układy r−ń umiesz liczyć!
8 wrz 15:57
sushi_ gg6397228:
robisz uklady rownan (bierzesz zawsze dwie rozne proste) i dostajesz punkty przeciecie sie
8 wrz 15:58
krystek: Pod warunkiem ,że nie są równoległe →To tak dla ścisłości!
8 wrz 16:11