??
MARCIN: NIEZNAM SIE NA KARTACH I JAK TO ZROBIĆ? Z TALII 52 KART LOSUJEMY JEDNA KARTE.
PRAWDOPODOBIENSTWO ZE ZDARZENIA ZE WYBRANO ASA LUB JEDNA KARTE KOLORU PIK JEST RÓWNE?
8 wrz 15:07
ICSP: prawdopodobieństwo, uciekajmy

Nie masz czegoś z wielomianów?
8 wrz 15:08
Tad:
w talii masz 4 asy ( nie licząc tych z rękawa) ...

13 pików ... w tym As pikowy
... więc zdarzeń oczekiwanych 16 ...
... a kart 52
...więc ...
8 wrz 15:13
MARCIN: NIESTETY NIE TYLKO TO DA RADE KTOŚ POMOC?
8 wrz 15:13
MARCIN: P(A)=16/52 dzieki
8 wrz 15:16
MARCIN: TAKIE PYTANIE MOZE BYC NP NA SPR?JAK NIEZNAM SIE NA KARTACH TO TEGO NIEZROBIE
8 wrz 15:16
Vizer: Może być, a co tu się nie znać na kartach
8 wrz 15:18
ICSP: Marcin nie martw się. Ja z prawdopodobieństwa miałem 1 a na koniec roku miałem 6

P.S. wyłącz caps locka
8 wrz 15:18
MARCIN: trzeba wiedziec ile w tali jest tych asów i pików?
8 wrz 15:18
krystek: 52 karty =13 kart * 4 kolory
52 karty = 4A+ 4K+ 4D +4W+ 4 (2) + ... po 4 z pozostałymi cyferkami
8 wrz 15:48