Czas!
martina: Ślimak porusza się z V=2*10-10,a piechur z V=4.5.Oblicz ile razy szybciej idzie
piechur
od ślimaka.
5 mar 22:10
Basia:
no to już proste
4,5 / 2*10-10 = (9/2) / (2*/1010) = 9*1010 / 4
5 mar 22:19
martina: czyli moje rozwiązanko było ok.
Super, teraz mam pewność

Wielkie dzięki, miłej nocy.
5 mar 22:23
martina: hmm. ale mi wychodzi 750. Czy to dobrze?
5 mar 22:24
Basia:
skąd 750 ? chyba, że coś źle przeczytałam;
to jest 4,5 czy 45 ?
ale i tak 750 to nie będzie
5 mar 22:28
martina: już wiem wpisałam 2*10
-10 a miało być 10
-3 teraz jest okej
sorry

Dobranoc
5 mar 22:28
martina: mój błąd
5 mar 22:28
martina: dzięki wielkie jeszcze raz.
Pozdrawiam teraz sobie poradzę
5 mar 22:28