myślenie :D
hahhahah: hahhahah
dziadek i babcia mają razem 140 lat , dziadek ma 2x tyle lat ile miała babcia gdy on miał tyle
lat ile ona ma teraz ....
proszę o odpowiedzi
8 wrz 10:07
AC:
Dziadek =80
Babcia = 60
8 wrz 10:14
hahhahah: dziadek + babcia = 140
X + Y = 140
a dalej >?
8 wrz 10:20
AC:
x = 2(x−(x−y))
8 wrz 10:24
AC:
Wkradł się chochlik.
x = 2(y−(x−y))
8 wrz 10:32
hahhahah: no no a układem równań tego by nie można rozwiązać >?
8 wrz 12:07
hahhahah: up
8 wrz 12:30
ICSP: masz układ równań.
Pierwsze równanie jest twoje
drugie równanie napisał AC
8 wrz 12:39
Godzio:

Można to też tak rozpisać:
Różnica ich lat jest zawsze taka sama:
| | 3 | |
2y − x = x − y ⇒ 2x = 3y ⇒ x = |
| y |
| | 2 | |
8 wrz 12:57
hahhahah: co to jest t i k

teraz i kiedys

dziwny ten kwadrat pierwszy raz coś takiego widzę ,,,
8 wrz 16:09