matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny wyznaczenie a1 i q
trololo:
Wyznacz pierwszy wyraz i iloraz pięciowyrazowego ciągu geometrycznego wiedząc, że S
5
= 242 i
a
1
+ a
5
82
=
a
3
9
7 wrz 22:25
sushi_ gg6397228:
rozpisz sume oraz a
5
= a
1
*q
4
, a
3
= a
1
*q
2
7 wrz 22:38