jak obliczyć argument y:-(
swim: f(x) = −4x+2
a)oblicz argumenty, dla którego wartość funkcji wynosi 8.
b)dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości ujemne ?
w a) próbowałam wyliczyć i wyszło mi −30, nie wiem czy dobrze. i w ogóle nie wiem co z tym b)

? ? czy ktoś wie o co w tym chodzi ?
7 wrz 21:44
sushi_ gg6397228:
jak zapisales rownaniem podpunkt a) a nierownoscia podpunkt b)
7 wrz 21:49
swim: b w ogóle nie mam zrobione bo nie wiem o co w tym chodzi..
a w a pod x (obok 4) podstawiłam 8 ale nie wiem czy tak.
7 wrz 21:57
Eta:
a) f(x)=8
−4x+2=8
x=.......
b) f(x)<0
−4x+2 <0
−4x<−2 / : (−4)
7 wrz 21:59
swim: x=.......
7 wrz 22:10
Eta:
to nawet takiego prostego równania nie potrafisz rozwiązać?
co robiłeś w szk. podst. ? ........
−4x=8−2
−4x= 6
x= −1,5
7 wrz 22:16
ICSP: Eta ułamki wychodzą czyli nie jest proste.
7 wrz 23:47
Eta:
7 wrz 23:50
ICSP: 
i

za pomoc w tym dzisiejszym zadanku
7 wrz 23:51
swim: :(
11 wrz 21:03
magda: γ=3x−5
wartość dla argumentu −4
12 sty 17:36