Czy 2x 5^5 to to samo co 10^5?
Sławek: Czy 2x 55 to to samo co 105?
7 wrz 21:39
pomagacz:
2x*55 = 105
pytanie jest bezsensowne, brak dokładności w zapisie treści zadania
7 wrz 21:41
krystek: zapisz poprawnie o co Tobie chodzi!
7 wrz 21:41
Sławek: Czy 2*55 to to samo co 105 ?
7 wrz 21:42
pomagacz:
albo źle czytam:
2 * 55 =? 105
105 = (2 * 5)5 = 25 * 55
NIE
7 wrz 21:42
Eta:
2*55≠ 105
2*5*5*5*5*5 ≠ 10*10*10*10*10
7 wrz 21:43
krystek: To chyba ten sam Sławek co z usuwania niewymierności. Nic nie kuma .
7 wrz 23:54
ICSP: już my go nauczymy
7 wrz 23:55
7 wrz 23:56
7 wrz 23:57
ICSP: krystku widziałem już na tym forum gorsze przypadki.
7 wrz 23:58
krystek: Ale to IV Technikum!
7 wrz 23:59
ICSP: IV technikum

No to już całeczki powinien liczyć po tylu latach edukacji
8 wrz 00:03
krystek: ICSP→Popatrz na zadane pytanie w poście z 21:42 i będziesz wiedział.Nie podchodź tak
optymistycznie " już my go nauczymy"
8 wrz 11:50