matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
tn:
proszę o wskazówki do zadania
π
2
π
oblicz tg(α −
), wiedząc że sinα =
i α∊(
, π)
4
√
5
2
7 wrz 20:44
sushi_ gg6397228:
zastosuj wzory na tangens (a−b)
7 wrz 20:49
tn:
mógłbyś rozpisać ten wzór? a jeszcze jedno:
π
sin(π−x
oblicz sin(
−2x) jeśli wiadomo, że
= −2
2
cos(π−x)
7 wrz 21:23
sushi_ gg6397228:
sin a
zawsze mozna napisac tg a=
i z tego rozpisac , osobno licznik osobno mianownik
cos a
7 wrz 21:39