Czas!
martina: Drogę do szkoły Kasia pokonuje pieszo w 20 minut.Oblicz,ile czasu Kasia wraca ze szkoły
do domu,jeśli idzie tą samą drogą, ale z prędkością o 1 mniejszą
---
3
5 mar 21:48
martina: o 1/3 mniejszą.
5 mar 21:49
Basia: rozwiązuję
5 mar 21:58
martina: dziękuję bardzo Basiu.Ja starałam się rozwiązać,ale zawsze inny wynik.
5 mar 21:59
Basia:
v1, t1=20 w drodze do szkoły
v2 = v1 - (1/3)v1 = (2/3)v1 = 2v1/3
v1*20 = (2v1/3)*t2
t2 = (20v1) / (2v1/3) = 60v1/2v1 = 30
odp. 30 minut
5 mar 22:03
martina: ahh... nie ma to jak mózg matematyczny.

Tylko uczyć się trzeba

Dziękuję bardzo.
5 mar 22:07