Zilustruj zbiór wszystkich punktów płaszczyzny, których współrzędne spełniają ró
Rinngen: Zilustruj zbiór wszystkich punktów płaszczyzny, których współrzędne spełniają równanie:
a) |x − y| − y = 4
b) |y +1| = 2x +4
Nie mam pojęcia jak mają wyglądać do tego obliczenia...
7 wrz 19:48
krystek: a) rozpatrzyć musisz !
1)x−y≥0 to x−y−y=4 .......→
2)x+y<0 to ....
7 wrz 19:54
Rinngen: można troszkę jaśniej? bo muszę to umieć na jutro..
7 wrz 20:02
krystek: Popatrz do podręcznika lub zeszytu: na df wartości bezwzględnej.
IΔI= Δ gdy Δ≥0
IΔI=−Δ gdy Δ<0
7 wrz 20:12