Funkcje trygonometryczna
maciek:

3√10 tam gdzie jest 3, bo nie wiem jak wstawić pierwiastek w obrazek, prawy górnym rogu jest
kąt alfa i teraz jak mam obliczyć przyprostokątna, no i później sinα, cosα i tgα
7 wrz 19:46
krystek: Tw Pitagorasa znasz? A potem df funkcji!
7 wrz 19:49
maciek: a jak się pozbyć tego 3√10 bo jestem słaby z matmy, więc proszę o pomoc..
7 wrz 19:52
krystek: A dlaczego masz się pozbywać (3√10)2=9*10
7 wrz 19:58
maciek: Nie wiem jakim cudem i skąd Ci się to wzięło na moje to nie jest pitagoras bo taki co znam to
jest a2 +b2 = c2
7 wrz 20:02
krystek: a2+b2=c2 →a2+62=(3√10)2
7 wrz 20:15