rozwiarz równanie:
Ninjazz: 3(x−1)(x+2)−2x(x−1)(x+3)=0
7 wrz 19:16
ICSP: wyciągnij (x−1) przed nawias.
7 wrz 19:17
Ninjazz: Rozwiąż równanie
7 wrz 19:17
Ninjazz: Rozwiąż równanie 3(x−1)(x+2)−2x(x−1)(x+3)=0
7 wrz 19:19
ICSP: wyciągnij (x−1) przed nawias.
7 wrz 19:19
Ninjazz: Prosze o rozpisanie krok po kroku jak to się rozwiązuje
7 wrz 19:23
ICSP: 3(x−1)(x+2) − (x−1)(2x2 + 6x) = (x−1)(3x+6 − 2x2 − 6x) = (x−1)(−2x2 − 3x + 6)
Więcej za ciebie nie zrobię. Rozłóż ten trójmian kwadratowy i odczytaj jego pierwiastki.
Później przyrównaj każdy nawias do 0
7 wrz 19:26
Ninjazz: siemka mam do rozwiązania równanie chciałbym wiedzieć krok po kroku jak to się robi czy ktoś
mógłby mi pomóc oto równanie :
(1−2x)2−(1−2x)(x2+3)=0
7 wrz 19:31
Ninjazz: dziękówka
7 wrz 19:32
7 wrz 19:45