graniastosłup i ostrosłup... prosze o pomoc
Miś: jak to obliczyć

Graniastosłup i ostrosłup mają jednakowe Pp i objętość. Jaka jest wysokość ostrosłupa, jeżeli
wys. graniastosłupa wynosi 10 cm.?
7 wrz 18:48
Miś: ?
7 wrz 18:55
ICSP: H
o =

H
g = 10
równanie powstało w wyniku przyrównania do siebie objętości. Podstawisz już sam.
7 wrz 19:04
Malant: wys. ostrosłupa jest 3x większa od wysokości graniastosłupa
7 wrz 19:05
Miś: Nie podali Ho
7 wrz 19:13
Turururu: Ho=? − to zaczy, że o jest niewiadomą, którą szukamy
7 wrz 19:26
Turururu: Ho*
7 wrz 19:26