matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przesuń równolegle wykres funkcji:
Gekkou:
Przesuń równolegle wykres funkcji:
1
a) y=
x
2
[−2;3]
2
b) y=x
2
[3;2] c) y= −x
2
[2;4]
7 wrz 18:43
Gekkou:
Chodzi mi o wytłumaczenie jak to zrobić moze być tylko jeden przykład xD
7 wrz 18:46
Vizer:
1
a) y=
(x+2)
2
+3
2
7 wrz 18:50