matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Agi:
w(x)=x
3
−x+2x
4
−1= w(x)= 4−x
3
+3x
2
+x
4
= w(x) =−2x
2
+4x−x
6
+2= w(x)=−5x+3x
2
+x
6
−3x
5
= w(x)=3x
4
+2x
7
−5+4x= w(x)=−3x+x
5
−2x
7
+2=
7 wrz 17:32
ICSP:
uporządkuj i rozkładaj. Zapewne będzie potrzebne twierdzenie o pierwiastkach wymiernych :
https://matematykaszkolna.pl/strona/121.html
7 wrz 17:50