matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie wykładnicze
emila:
Równanie wykładnicze:
4
3
27
(
)
x
* (
)
x
−
1
=
9
2
8
7 wrz 17:08
Vizer:
2
3
3
(
)
2x
*(
)
x−1
=(
)
3
3
2
2
3
3
3
(
)
−2x
*(
)
x−1
=(
)
3
2
2
2
3
3
(
)
−x−1
=(
)
3
2
2
−x−1=3 x=−4
7 wrz 17:12
emila:
dzięki i proszę jeszcze o jedno
bo jak jedno zobacze to juz następne robie
7
x
+ 7
x
−
1
= 56
7 wrz 17:25
Vizer:
1
7
x
(1+
)=56
7
8
7
x
*
=56
7
7
x
=49 7
x
=7
2
x=2
7 wrz 17:29