matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
???:
Oblicz
15
x=
√
5
+
3
√
10
2
+
5
√
2
2
7 wrz 16:37
???:
Proszę o pomoc
7 wrz 17:15
Patryk:
15=x(mianownik)
7 wrz 17:16
???:
30
wyszło mi x=
jak mam usunąć wszystkie niewymierności z mianownika?
2
√
5
+3
√
10
+5
√
2
7 wrz 17:20
???:
Proszę o podpowiedź
7 wrz 17:47