Porównywanie liczb...
Dagmara93: Mam porównać liczby 12836 i 4125 nie wiem kompletnie jak to zrobić, poprzednim
przykładzie dało się tak przekształcić liczby żeby wykładnik potęgi był taki sam, ale tutaj
nie widzę takiej możliwości, nie wiem jak doprowadzić je do postaci w której będę mogła je
porównać... pomoże ktoś? Z góry dzięki.
6 wrz 22:08
sushi_ gg6397228:
zamien na podstawe 2
6 wrz 22:10
krystek: Przedstaw w potędze liczby 2!
6 wrz 22:11
Eta:
128=2
7
128
36=(2
7)
36=2
252
4
125=(2
2)
125=2
250
odpowiedz teraz na zadane pytanie
6 wrz 22:14
ICSP: oczywiście 2250 jest większe xD
6 wrz 23:36