matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
Jaga:
hej
zad. punkty A=(3,1), B=(6,6), C=(4,8), D=(−2,−2) sa wierzcholkami trapezu ABCD. oblicz dlugosc odcinka: a)łączącego srodki ramion trapezu b)łączącego środki przekątnych trapezu c)będącego wysokością trapezu
6 wrz 20:52
krystek:
Wzory na środek odcinka i długość odcinka→ a) b) warunek prostopadłości lub wzór na odl punktu od prostej →c)
6 wrz 20:55