proszę o pomoc
katarzynkaaaaaa: 1. podaj wzór funkcji y=f(x) jeżeli
x jest długościa boku kwadratu, a y polem tego kwadratu
2.Narysuj wykres funkcji i opisz jej własności
| | ⎧ | x+2 dla x<−1 | |
| f(x)= | ⎨ | x2 dla −1≤x<1 |
|
| | ⎩ | 2−x dla x ≥1 | |
6 wrz 19:24
ICSP: 1. Znasz w ogóle wzór na pole kwadratu?
6 wrz 19:29
katarzynkaaaaaa: a2
6 wrz 19:39
ICSP: P= a2
y = P
x = a
y = x2
6 wrz 19:40
katarzynkaaaaaa: a to 2 potrafisz?
6 wrz 19:50
ICSP:

tych kresek pionowych nie ma. Jak wrócę to wytłumaczę dokładniej
6 wrz 19:54
ICSP: dobrze mogę się chwilę rozpisać.
x < −1 oznacza x ∊ (−∞;−1) w tym przedziale rysujesz wykres funkcji x+2
−1≤x<1 oznacza x ∊ <−1;1) w tym przedziale rysujesz wykres funkcji x2
x≥1 oznacza x ∊ <1;+∞) w tym przedziale rysujesz wykres funkcji −x + 2
6 wrz 20:21
katarzynkaaaaaa: Dziękuję
6 wrz 20:27