matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z logarytmem
konrad:
wyznacz liczbe x wiedzac ze x=9
1+log
3
4
6 wrz 19:05
Basia:
x = 9
1
*9
log
3
4
= 9*[(3
2
)
log
3
4
] = 9*3
2log
3
4
= 9*3
log
3
4
2
= 9*3
log
3
16
= 9*16
6 wrz 19:07