matematykaszkolna.pl
duzy problem ( poprosze z wytumaczeniem) anka: duzy problem ( poprosze z wytumaczeniem) samochód ruszajacy z miejsca w czasie 10 s uzyskuje predkosc 50 km/h jaka jest wartosc przyspieszenia i jaka droge pokonuje w tym casie samochód
6 wrz 19:01
Tad: oczywiście przy założeniu, że porusza się ruchem jednostajnie przyspieszonym ... Znajdź wzór i podstawemotka
6 wrz 19:04
6 wrz 19:05
Basia: Jakub założył już chyba forum fizyka.pisz.pl
6 wrz 19:05
ziomek: nie Basiu emotka chyba przyjdzie długo czekać aż Jakub stworzy forum itd.Pisanie czegoś takiego troche potrwa. rozwój strony też ... co do anki kup sobie dobry podręcznik olej te które nauczyciel poleca zazwyczaj to badziew.. dobre są np zamkory B.Sagnowskiej albo PWN Kozielskiego cz.1 tam znajdziesz wszystko napisane językiem zrozumiałym dla laika i bez zbędnego komplikowania /używania słownictwa fachowego, w sam raz na początek .
6 wrz 19:14
Basia: ziomek No ale chyba jakiś zalążek już jest, bo Twój link działa.
6 wrz 19:16
ziomek: tak zalążek jest, ale to od dawna działało ja zaglądałem chyba w lutym na początku roku tzn na fizyka.pisz.pl ale forum na zadania nie ma. On musi to chyba zaprogramować od podstaw, nie wiem. A programowanie to kupa czasu, podobnie robienie nowych stron w texie. nic nowego się tam na razie nie pojawia od dawna. Może Jakub pracuje nad koncepcją poszczególnych stron a żmudne przepisywanie zostawia sobie na koniec emotka?
6 wrz 19:25