prosze o pomoc
olaa: porownaj liczby
x=10248 i y=8120
prosze o pomoc
6 wrz 18:37
ICSP: x = 280
y = 380
jak dla mnie to y większa.
6 wrz 18:57
Eta:
Nie tylko dla Ciebie
6 wrz 19:00
olaa: dziekuje
6 wrz 19:04
olaa: prosze o pomoc, rownanie ! (2√3−x)(√3+1)=7 + √3
6 wrz 19:04
ICSP: wymnóż to po lewej, później niewiadome na prawą stronę a wiadome na lewą.
6 wrz 19:07
olaa: wiem, ale nie chce mi wyjsc.
zrobilam tak
2 x 3 + 2√3 −x√3 − x = 7 + √3
6 + 2√3 − x√3 − x = 7 + √3
dalej nie chce mi cos wyjsc, bo nie wiem jak z tym x √3
6 wrz 19:13
ICSP: niewiadome na lewą wiadome na prawą.
6 wrz 19:14
Eta:
usuń niewymierność z mianownika
| | 7+√3 | | √3−1 | |
2√3−x= |
| * |
| |
| | √3+1 | | √3−1 | |
dokończ.........
6 wrz 19:16
olaa: Eta czemu u Ciebie jest tylko jeden x ?
6 wrz 19:24
sushi_ gg6397228:
operacje zostaly zrobione na szybkiego, po prostu zostalo wyciagniete x przed nawias
6 wrz 19:30
olaa: moze i ktos to rozpisac krok po kroku jak najwiekszemu idiocie ? bardzo prosze ; ]
6 wrz 19:40
sushi_ gg6397228:
przepisz swoje obliczenia z 19.13 ostatnia linijke
6 wrz 19:48
olaa: gdzie przepisac?
6 wrz 20:26
sushi_ gg6397228:
tutaj −−> myslalas nad tym 40 minut
6 wrz 20:36
olaa: nie, poprostu bylam zajeta, skoro tak podchozisz do tematu to dziekuje za taka pomoc
6 wrz 20:42
lolo:

≈∑⇒xdsz
30 wrz 19:17