matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Rafał :
Jaka długość ma bok kwadratu wpisanego w okrąg o promieniudługości 5
6 wrz 16:58
Jolanta:
Przekątna kwadrat d równa jest średnicy okręgu czyli długości dwóch promieni d=2*r d=2*5=10 d=a
√
2
10=a
√
2
10
=a
√
2
5
√
2
=a
11 mar 09:35