matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkaty podobne - pomocy!
Karolina:
Dany jest trójkąt równoboczny o boku 3 cm. narysuj trójkaty podobne w skali K=2 oraz K=
1
3
6 wrz 16:53
Jolanta:
k=2 boki trójkąta 2 razy wieksze czyli po 6cm k=
1
3
boki trójkąta równe
1
3
*3cm=1cm
11 mar 09:30