matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
stokrotka:
Wyznacz miejsce zerowe funkcji y=x
3
−2x
6 wrz 16:39
rupert:
x=0 x=
√
2
x=−
√
2
6 wrz 16:44
ManFanUtd:
y= x
3
− 2x 0= x(x
2
− 2) 0= x(x−
√
2
)(x+
√
2
) x= 0 v x=
√
2
v x= −
√
2
6 wrz 17:26