walce ..
KASIA: Mały problem .. pomocy ! ; [
Przekątna przekroju osiowego walca ma długość 15 cm i tworzy z bokiem tego przekroju kat o
mierze 30 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej walca.
Wyszło mi że:
ale nie chce mi się pisać całych obliczeń i rysunku robić.
no i podstawiam do wzoru i wyszło mi że
| | 225 | | 225√15 | |
Pc = |
| π + |
| π |
| | 8 | | 8 | |
i nie wiem czy to dalej można dodać ?
błagam o podpowiedź.
6 wrz 16:05
KASIA: pomóżcie .
6 wrz 17:00
KASIA: ; (((((((
6 wrz 17:38
Tad: | | √3 | |
H=15 |
| ....dalej od nowa ... |
| | 2 | |
6 wrz 17:47
KASIA: eee a dlaczego wyszła taka wysokość ?
6 wrz 17:56
Tad: a dlaczego miała wyjść inna
6 wrz 17:59
KASIA: no po prostu nie wiem skąd się to wzięło...
6 wrz 18:01
Tad: | | 15√15 | |
a skąd się wzięło H= |
| |
| | 4 | |
6 wrz 18:08
6 wrz 18:15
KASIA: pomocy ; [ !
6 wrz 18:38
6 wrz 18:48
KASIA: eeeeehe ok.
6 wrz 18:59
KASIA: a tamto ejst źle ?
6 wrz 19:00
Tad: odpowiedz sobie sama
6 wrz 19:01
KASIA: a wtedy R będzie ile ?
6 wrz 19:03
KASIA: | | 3 | |
tez będzie wtedy R = 3 |
| |
| | 4 | |
6 wrz 19:18
6 wrz 19:39
6 wrz 20:10
KASIA: tak będzie dobrze ?
proszę o odpowiedź.
6 wrz 20:22
KASIA: halo ?
6 wrz 21:03