matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
awdawdd
awdawdawd:
Określ stopień wielomianu u+w w zależności od parametru a u(x)=3x
6
−ax
5
+2x
2
−x, w(x)= −3x
6
−6x
5
−2x
2
+ 9
6 wrz 15:55
lol:
u(x)=3x6 −ax5 +2x2 −x, w(x)= −3x6 −6x5 −2x2 + 9
19 wrz 19:01