funkcja wymierna
Robert: Wyznacz dziedzinę funkcji wymiernej
| | 2x + 3 | |
F(x) = |
| |
| | x3 + 6x + 7 | |
5 wrz 20:20
krystek: Popatrz na post Anna
5 wrz 20:21
Robert: hej dzieki, chyba mamy to samo zadanie hehe, ale jeszcze nie rozumiem jednego
x(x+1)(x−1)+7(x+1)=.... i tu to chyba wychodzi ze d= R−( −1,0,1) a mam w odpowiedziach ze ma
byc tylko −1, wiec jak to
5 wrz 20:44
Ola: Napisz jak Ci wyszło że D=R\{−1,0,1}, a pokażemy Ci gdzie błąd.
5 wrz 20:50
krystek: Podpowiem abc=0 wtedy i tylko wtedy gdy a=0 lub b=0 lub c=0 A czy Ty masz postać iloczynową?
5 wrz 21:36