wielomian W(x)=m(x-1)(x-2)(x-3) jest wielomian stopnia trzeciego oblicz wartość
asia: wielomian W(x)=m(x−1)(x−2)(x−3) jest wielomian stopnia trzeciego oblicz wartość m gdy:
W(4)=2
w(−1)=3
w(5)=36
5 wrz 16:32
asia: pomocy zróbcie to
5 wrz 16:34
asia: W(4)=2 w(−1)=3 w(5)=36
5 wrz 16:40
oax: W(4)=2
4=m(2−1)(2−2)(2−3) i liczysz m.
5 wrz 16:44
sushi_ gg6397228:
podstawiasz za X kolejne liczby
5 wrz 16:45
asia: może ktoś to wyliczyć?
5 wrz 16:47
Karolina: w(4)=2
2=m (4−1) (4−2) (4−3)
2=m*3*2*1
2= 6m |:6
m= 1/3
26 lis 17:50