matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
kier09:
Sprowadż do najprostszej postaci wyrażenie
5
8X
25
2x−1
5 wrz 15:30
sushi_ gg6397228:
wskazówka 25=5
2
5 wrz 15:31
Trivial:
5
8x
5
8x
=
= 5
8x−4x+2
= 5
4x+2
.
25
2x−1
5
4x−2
5 wrz 15:32
kier09:
dziekuje
5 wrz 15:45