matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cyrkulacja pola
Karolynka07:
Cyrkulacja pola w(x,y)=[3y−3x
2
y
2
, 4x−2x
2
y] wzdłużbrzegu kwadratu D=<0,2>
2
wynosi?
5 wrz 14:33
Trivial:
Γ = ∮
∂D
F
∘d
r
5 wrz 15:21
Trivial:
Tutaj
F
=
w
(x,y).
5 wrz 15:21