matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż podzielność przez 33
emka:
Wykaż że równanie x=16
5
+ 2
15
jest podzielne przez 33.
5 wrz 13:19
Bogdan:
Trudno nazwać podane wyrażenie równaniem, to jest po prostu liczba (2
4
)
5
+ 2
15
= 2
20
+ 2
15
= 2
5+15
+ 2
15
= ... dokończ
5 wrz 13:37