matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Pawcio:
∫x
2
* lnx Robie to przez częsci ale zły wynik mi wychodzi.
5 wrz 12:48
Gustlik:
Przez części − spróbuj tak:
1
| u=lnx u'=
|
x
x
3
| v'=x
2
v=
|
3
u*v−∫u'*vdx → dokończ, powinno Ci wyjść
5 wrz 13:33
Pawcio:
Dzieki
Wyszlo
5 wrz 13:39