√2 x = x +2
| 2 | ||
x= | ||
| √2−1 |
| 2(√2+1) | ||
x= | =.... dokończ | |
| (√2−1)(√2+1) |
| 2 | 2(√2+1) | |||
x = | = | . Trivial zauważa że (√2+1) się skraca | ||
| √2−1 | (√2−1)(√2+1) |
| 2 | 2(√2+1) | |||
i powstaje = | = | . Znowu Trivial skraca = | ||
| √2−1 | (√2−1)(√2+1) |
| 2 | 2(√2+1) | 2 | 2(√2+1) | |||||
= | = | = | ||||||
| √2−1 | (√2−1)(√2+1) | √2−1 | (√2−1)(√2+1) |
| 2 | 2(√2+1) | 2 | ||||
= | = | = | = | |||
| √2−1 | (√2−1)(√2+1) | √2−1 |
| 2(√2+1) | 2 | 2(√2+1) | ||||
= ... = | = | . | ||||
| (√2−1)(√2+1) | √2−1 | (√2−1)(√2+1) |