logarytm z pierwiastkami
ona: logarytm o podstawie
3√3 do
√3 nie wiem jak to ugryźć
4 wrz 20:04
sushi_ gg6397228:
wzor na zamiane podstaw
4 wrz 20:07
ona: nie wiem co podstawić pod c

Walić to jutro idę na wagary....
4 wrz 20:16
sushi_ gg6397228:
zalezy jaka masz tresc zadania
4 wrz 20:17
ICSP: log
a b = ⇔ a
c = b
a =
3√3
b =
√3
| | 1 | | 1 | | 3 | |
3√3c = √3 ⇔ 313c = 312 ⇔ |
| c = |
| ⇔ c = |
| |
| | 3 | | 2 | | 2 | |
4 wrz 20:29
ICSP: poprawiam definicję: loga b = c ⇔ ac = b
4 wrz 20:30
ona: dziękuję
4 wrz 20:36
Eta:
| | 3 | |
log313312= 3*12log33= |
| |
| | 2 | |
4 wrz 20:37
jp2: (51/2)c=51+51/3
51/2=5(4/3)
29 sty 20:40