f. kwadratowa
hm: jak rozłożyć x2 − 3x + 2
4 wrz 19:13
sushi_ gg6397228:
delta
4 wrz 19:19
krystek: ax2+bx+c=a(x−x1)(x−x2) wtedy i tylko wtedy gdy Δ≥0
4 wrz 20:24
krystek: lub x2−x−2x+2=x(x−1)−2(x−1)=(x−1)(x−2)
4 wrz 20:32
ICSP: ax2 + bx + c = a(x−x1)(x−x2) dla delty ≥0 z której wyciągamy pierwiastek arytmetyczny
ax2 + bx + c = a(x−x1)(x−x2) dla dowolnej delty z której wyciągamy pierwiastek algebraiczny
4 wrz 20:35
krystek: I tu mnie zaskoczyłeś ICSP ,program szkoły średniej jednak tego nie przewiduje.
4 wrz 20:41
ICSP: a wiesz gdzie ja mam program szkoły średniej?
4 wrz 20:48