matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pozdrawiam
mambo italiano:
Mam mały problem z taką prostą całką, wszystko mi sie myli
√
2x + 1
dx = t
2
=
√
2x + 1
i teraz 2tdt = 2dx
Potrzebuje pomocnej dłoni ^^
4 wrz 18:28
sushi_ gg6397228:
a Kto tak kazal podstawiac t= 2x+1
4 wrz 18:33