matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia równa się...
M..:
4
log
2
5
4 wrz 18:28
sushi_ gg6397228:
zamien 4=2 do potegi ... i potem zastosuj wzor "4" do wykladnika, a potem wzor "5" do calej liczby
4 wrz 18:30
Eta:
a
l
og
a
b=b 2
2log
2
5
=2
log
2
5
2
= 5
2
=25
4 wrz 19:57