przedstawienie graficzne
hubert05: jak przedstawić graficznie równanie 2|x−3| = 1−x?
4 wrz 10:16
Trivial: Narysować w układzie współrzędnych dwa wykresy i zobaczyć, gdzie się przecinają.
4 wrz 10:50
hubert05: jak wygląda wykres 2|x−3|?
4 wrz 11:22
Anna: rysuję
4 wrz 11:46
Anna:

Wykres (1) − to podstawowy wykres wartości bezwzględnej y=IxI.
Wykres ten przesuwamy o 3 jednostki w prawo (p=3 w postaci kanonicznej: y=f(x−p)+q ),
otrzymując wykres (2).
Następnie każdą wartość (y) mnożymy przez 2 i otrzymujemy wykres (3), tj. wykres funkcji y =
2Ix−3I.
4 wrz 11:56
kryh:

y=2x+2/x−1
11 wrz 22:56
y=30+26x-0,99x^2:
1 kwi 07:41