matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona
miki:
jak obliczyc całkę z czegos takiego cos
7
x*sinxdx
4 wrz 09:15
Grześ:
podstawienie: t=cosx dt=−sinx dx ⇒ sinx dx = − dt, czyli: − ∫ t
7
dx=.......
4 wrz 09:18
Grześ:
− ∫ t
7
dt *
4 wrz 09:18
miki:
dzięki
4 wrz 09:19